Ristet valnøtt, rødbete og laubærblad dip

Ristet valnøtt, rødbete og laubærblad dip

En enkel og nydelig dip, med en lun og avrundet smaksprofil av rødbete, laubærblader, søt hvitløk og ristede valnøtter. Dette er et glimrende kompliment til stekte poteter, eller på en skive ferskt surdeigsbrød.

Ingredienser

  • 2 store/ 4 små rødbeter
  • 4 hvitløksfedd
  • Fersk timian
  • 4 ss eksta virgin olivenolje
  • 5 laubærblader
  • 1 dl vann
  • Saften av 1/2 appelsin
  • Saften av 1/2 sitron
  • salt og pepper
  • 2 never ristede valnøtter

Fremgangsmåte

Kok rødbetene til de er møre. Del dem i mindre biter for kortere koketid. Ha laubærbladene i en kopp og la de trekke i den ene desiliteren kokende vann, mens du steker hvitløk og timian i én av spiseskjeene med olivenolje til gyldne. Ha rødbetene, hvitløken, vannet fra laubærene, olivenoljen, appelsinsaften og sitronsaften i en foodprosessor og kjør til en fin masse. Smak til med salt og pepper. Ha i de ristede valnøttene og puls et par ganger til det hele er blandet sammen, men sørg for at det fortsatt er tekstur og biter fra valnøttene.

DEL med andre

Flere artikler i samme kategori

Siste artikler innenfor denne kategorien

siste nye artikler

Siste publiserte artikler

meld deg på vårt nyhetsbrev

Vår kamp for å redusere matsvinn, fremme sunn og god lokal mat, deling og lokalt ansvar er helt i oppstarten.
Vil du følge med og få nyheter på mail kan du registrere deg her.
Du kan selvfølgelig til enhver tid melde deg av tjenesten.

Du er nødt til å registrere alle feltene markert med (*).
App Store link
Google Play link