En enkel og nydelig dip, med en lun og avrundet smaksprofil av rødbete, laubærblader, søt hvitløk og ristede valnøtter. Dette er et glimrende kompliment til stekte poteter, eller på en skive ferskt surdeigsbrød.
Ingredienser
- 2 store/ 4 små rødbeter
- 4 hvitløksfedd
- Fersk timian
- 4 ss eksta virgin olivenolje
- 5 laubærblader
- 1 dl vann
- Saften av 1/2 appelsin
- Saften av 1/2 sitron
- salt og pepper
- 2 never ristede valnøtter
Fremgangsmåte
Kok rødbetene til de er møre. Del dem i mindre biter for kortere koketid. Ha laubærbladene i en kopp og la de trekke i den ene desiliteren kokende vann, mens du steker hvitløk og timian i én av spiseskjeene med olivenolje til gyldne. Ha rødbetene, hvitløken, vannet fra laubærene, olivenoljen, appelsinsaften og sitronsaften i en foodprosessor og kjør til en fin masse. Smak til med salt og pepper. Ha i de ristede valnøttene og puls et par ganger til det hele er blandet sammen, men sørg for at det fortsatt er tekstur og biter fra valnøttene.