Linser er en kjempefin kilde til gode proteiner som inneholder livsviktige aminosyrer. I tillegg inneholder de mye kostfiber. Av mikronæringsstoffer er det spesielt rikt på folsyre.
Summen av dette gir lav blodsukkerstigning (av GI), forebygger tykktarmskreft, diabetes og overvekt og det koster nesten ingenting!
Gulrøtter er dessuten rike på vitamin A og betakaroten, mens løk er en god kilde til vitamin C. Begge deler gir kostfiber til tarmen.
Kombinert er denne suppa, særdeles næringsrik. Spiss den gjerne opp med ekstra chili og litt koriander. Her er det masse gode smaker!
INGREDIENSER
TIL 4 PORSJONER
- 500 g søtpotet (skrelt og delt i små biter)
- 500 g gulrot (skrelt og delt i små biter)
- 1 stk løk
- 2 fedd kvitløk
- 1/2 ss revet ingefær
- 1 fersk rød chili
- 12 dl grønnsaksbuljong
- 2 kartonger røde linser (175 g drenert vekt x2)
- 1 kartong kokosmelk (250 ml)
- salt og pepper
- olje til steiking
FREMGANGSMÅTE
1. Kutt løk og finhakk hvitløk og chili. Stek i olje til løken er blank. Ha over i en kjele og tilsett søtpotet, gulrot, ingefær og røde linser.
2. Tilsett grønnsaksbuljong og la det småkoke til alt er mørt (koketida vil naturligvis variere med størrelse på grønnsakene, jo mindre biter, jo kortere koketid).
3. Kjør suppa jevn med en stavmikser eller lignende.
4. Tilsett kokosmelk og smak til med salt og pepper.
5. Juster eventuelt med litt væske om nødvendig, og la suppen få et oppkok rett før servering.
Lag topping: ristede gresskarkjerner
- ca. 150 g gresskarkjerner
- 1 ss rapsolje
- 2-3 gode klyper maldonsalt
1. Varm opp olje i steikepanna, bruk litt over middels varme.
2. Tilsett gresskarkjernene og la det riste til gresskarkjernene begynner å poppe.
3. Tilsett maldonsalt og la gresskarkjernene avkjøle seg på bakepapir. Oppbevares i glass.