Lise Marczenko er en engasjert, matelskende amatørkokk. Hun har jobbet hele sin yrkeskarriere innen mat og vinbransjen. Hun bruker nok mer enn gjennomsnittlig tid på kjøkkenet og mener at livet er for kort til å spise dårlig mat.
«Jeg elsker å oppdage nye, spennende lokale produsenter av mat og drikke, og gjør mitt beste for å profilere dem der jeg har mulighet. Jeg er veldig imponert over oppblomstringen av fantastiske produsenter i hele landet de siste årene. Jeg elsker google, og bruker oppskrifter som inspirasjon. Har etter hvert lært å stole på egen smak, og legger til og trekker fra alt etter smak og hvilke råvarer jeg måtte ha tilgjengelig. Jeg synes også det er viktig å følge årstidene og bruke råvarer når det er sesong for dem.»
Livet er for kort til å spise dårlig mat
«Med en veldig miljøbevisst datter i hus, har jeg også blitt flinkere til å bruke opp maten vi kjøper. Svinn og kildesortering har fått en vesentlig bedring. Synes derfor Fuud er en fantastisk idé og jeg er stolt over å få muligheten til å bidra.»
Vil du dele dine historier?
Send gjerne inn bidrag til Fuud. Interessante innspill, tips for bedre avlinger, oppskrifter, håndtering av mat eller et bærekraftig levesett. Liker du å ta bilder av mat du lager eller gøye grønnsaker og frukt du finner? Vi vil gjerne dele bidrag som er med på å løfte frem lokale råvarer og redusere matsvinn.
Kontakt oss:
hei@fuud.no