Det er lett å huske denne oppskriften fordi forholdet mellom eddik, sukker og vann er 1-2-3.
Vi har en restaurant i Kristiansand hvor jeg av og til spiser lunsj, den har det kreative navnet «Bønder i byen». Og personalet er kledd med Felleskjøpets T-skjorter, og maten er knallgod. Trine Lohne som i flere år drev firmaet «Trine på Gården» leverte brød, hermetiserte grønnsaker på glass og mye annet godt, var en av initiativtagerne. Så navnet kledde godt hennes merkenavn. Hun har også signert en del av rettene som fortsatt serveres der. Kan hende med ny vri. Uansett, jeg var så heldig å få oppskriften på syltet løk fra Trine for en tid tilbake.
På restauranten serverer de den i en kyllingsalat, og det sur/søte er perfekt til den. Men det er ikke bare til salat den er god, også til mye annet, som burger, pølser, sandwich, taco og ulike typer fiskeretter.
Her er oppskriften fra Trine som jeg deler med dere!
INGREDIENSER
1 dl eplecider eddik
2 dl sukker
3 dl vann
Litt salt, pepper
Kokes opp og slås rett over de ferdig skivede løken (bruk gjerne et mandolinjern).
La det trekke 2-3 dager. Dette blir kaldsylting, ikke hermetisering.
Oppbevaring: Se til at det ligger dekket med lake om du skal lagre det utover høsten. Den kan stå flere dager i kjøleskapet.
Denne oppskriften kan du også gjerne bruke til hodekål og kepaløk (gul løk) også. Og en variant av oppskriften her er å blande inn litt finsnittet rød kål.