Lilly er tjue år gammel og studerer arkitektur i Oxford, men har mange år med erfaring innenfor fotografi, film og drift av egen matblogg. Det er tydelige fellesnevnere innenfor alle mediene hun har arbeidet med, da både bærekraft og historiefortelling står særlig sentralt i hennes forhold til både mat og arkitektur. Prosjektet og bloggen "GreenfoodLilly" startet hun i en alder av tretten som en arena hvor hun kunne eksperimentere med det som opptok henne mest: bærekraftig og økologisk matlagning, og fotografi. Bloggen var på mange måter også et resultat av det spesielle kostholdet hun hadde, som besto av veganske og glutenfrie retter. Hun holdt prosjektet gående i fem år, og den brennende lidenskapen for matlagning består i dag også.
«Jeg har siden oppstarten av bloggen endret noen av perspektivene og verdiene jeg har rundt mat. Rettene jeg komponerer er hovedsakelig råvarebaserte – altså forsøker jeg så godt det lar seg gjøre å hedre råvarene. Jeg ønsker at hver av komponentene i rettene skal få skinne, blant annet ved bruk av enkle og tilgjengelige krydderier og fremgangsmåter.»
Jeg er i aller høyeste grad opptatt av klima og reduksjon av matsvinn
«Jeg elsker for eksempel å redde grønnsaker som er nedsatt i pris på grunn av skavanker eller basilikumsplanter som synger på siste vers. Da gjelder det å være kreativ, og koke opp en goulash eller lage en pesto.
Jeg tror at jeg som ung student, kan inspirere andre unge og eldre, og vise at det å støtte lokale bønder ikke trenger å koste skjorta – snarere tvert imot. Særlig ønsker jeg å engasjere folk til å stille et spørsmålstegn ved de innarbeidede spisevanene, og endre litt på holdningene ovenfor hvor lettvint det å tilberede utsøkte råvarer kan være! Jeg kommer til å dele mine tips og triks, og bidra til å implementere et nytt syn på lokal mat.»
Vil du dele dine historier?
Send gjerne inn bidrag til Fuud. Interessante innspill, tips for bedre avlinger, oppskrifter, håndtering av mat eller et bærekraftig levesett. Liker du å ta bilder av mat du lager eller gøye grønnsaker og frukt du finner? Vi vil gjerne dele bidrag som er med på å løfte frem lokale råvarer og redusere matsvinn.
Kontakt oss:
hei@fuud.no