Lag en nydelig tomatbruschetta
Trikset til en nydelig tomatbruschetta er masse urter – gjerne forskjellige – og loffen som jeg steker i meierismør. Og selvfølgelig de hjemmedyrkede og solmodne tomatene.
INGREDIENSER:
- Tre tomater
- 2 små sjalottløk
- 2 hvitløksfedd
- En god neve med urter
- En baguette
FREMGANGSMÅTE:
1. Finhakk alle ingrediensene, og bland sammen.
2. Ha i en god klunk med ekstra god olje, litt pepper og en teskje salt.
3. Smak det til med litt sitronsaft.
4. En halvstekt baguette kuttes i skrå-skiver i stekepanna. Du kan også ha det i ei stor skypanne i ovnen om du skal ha stor porsjon. Ha i en god klatt med meierismør og smelt det, ha i skivene, og sørg for at alle blir «duppet» i smør.
5. Bruk ostehøvelen og skjær og legg på meierismør på den siden som ligger opp. Snu når de har blitt brune. Legg det opp på et fat, og ha på den ferdige tomatblandingen.