Lise Marczenko har laget shakshouka, en nordafrikansk rett av posjerte egg i en saus av tomater, chiliskiver og løk. Denne varianten lages med mangold. Du kan gjerne bruke spinat dersom du ikke har mangold.
Mangold er en bete - som kalles også for bladbete - og er en nær slektning av rødbete, men det er bladene som blir brukt som grønnsak. Tør du å prøve den?
Disse ingrediensene trenger du:
INGREDIENSER (til 4 pers)
- 1 løk
- 800 g finhakkede tomater
- 10 cherry tomater
- 2 hvitløksfedd
- 2 røde chilier
- 250 g mangold (evt. spinat)
- 4 egg
- Olivenolje
- Malt koriander
- Blad persille (kan sløyfes)
- Malt karve
- Paprikapulver
- Salt og pepper
TILBEREDING
- Finhakk løk og hvitløk og fres i en panne med olivenolje i cirka 5 minutter. Tilsett krydderne (koriander, karve, paprikapulver, salt og pepper) og fres videre i et par minutter.
- Rør inn hakkede tomater, cherry tomater og hakket chili. Kok i et kvarter.
- Vend inn mangold (eller spinat), og rør.
- Lag fire groper fordelt utover pannen og knekk 4 egg i dem. Legg på lokk og la koke i 5 minutter.
- Dryss over finstrimlet persille før servering.
God fornøyelse!
Psssst!
Lises tip: bruk gjerne matvarerester du allerede har i kjøleskapet, som for eksempel pølse eller annet kjøtt og grønt! Da kan du rydde litt i kjøleskapet også!