Jeg er født og oppvokst i Barcelona, og spansk omelett er noe av det mest kjente spanjoler lager som husmannskost. Hver gang jeg besøker familien min, ber jeg mora mi lage meg en "tortilla". Hvis du noen gang ber om en "tortilla" i Spania så er det dette du kommer til å få servert, og ikke en meksikansk tortillalefse.
En "tortilla española" er en omelett med potet og løk. Den er veldig rask å lage, og passer godt til lunsj eller som kveldsmat. I Spania bruker mange å lage litt salat ved siden av, eller spise den sammen med litt baguette.
INGREDIENSER:
- 6 egg
- 3 store Agatha-poteter, eller 6 små mandelpoteter
- 1 stor løk
- Olivenolje til steking
- Salt
FREMGANGSMÅTE:
- Vask, skrell og kutt potetene i små terninger. Finhakk løken.
- Pisk eggene i en skål, og ha i litt salt.
- Varm litt olivenolje i en stor panne i middels varme. Fres løken og potetene til de er passe stekt. Ha i litt salt. Flytt potetene i en skål og la dem kjøle seg ned litt.
- Ha de piskede eggene i skålen der potetene var. Rør godt.
- Varm litt olivenolje i en stekepanne i middels lav varme. Legg i røren med egg, potetene og løken. La det stekes uten å røre!
- Nå må du snu omeletten slik at den også stekes på andre siden! Mange velger å bruke en stor fat eller stekepannens lokk til å gjøre dette.
- Stek på andre siden. Når du rister litt i stekepannen og omeletten flytter litt på seg, er den klar!
Bon appétit!