Når jeg lager soppsuppe er det skogssopp som gjelder. Villsoppen tar med seg den fantastiske smaken av skog, en smak du ikke finner i de drivhusproduserte soppene. Jeg dro på sopptur og fant masse kantareller! I tillegg bruker jeg steinsopp som jeg har frosset fersk, noe jeg vil anbefale alle å gjøre med steinsoppen. Den holder seg fint i fryseren i flere måneder, og beholder sin nydelige smak. Du kan fryse den hel eller i skiver.
DETTE TRENGER DU
- 150 g fersk kantarell
- 150 g frosset steinsopp
- 2 ss smør
- 2 sjalottløk
- 2 dl hvitvin
- 4 dl kremfløte
FREMGANGSMÅTE
Brun smøret i en dyp stekepanne. Hiv soppen og sjalottløken i panna og fres det på høy varme. Både frossen og fersk sopp inneholder mye vann, og dette trekkes fort ut av soppen når du steker den. Det er viktig å koke inn alt vannet, slik at panna blir tørr og kan gi soppen en fin stekefarge.
Etter å ha stekt soppen og løken, tilsetter du hvitvin og lar det hele koke inn til væsken er halvert.
Når vinen er kokt inn, heller du hele stekepannas innhold i en blender/mikser, og fyller på kremfløte. Dette mikses til alt blir en jevn og fyldig ... suppe. Hell suppa over i en gryte og lar den koke opp. Til slutt smaker du til med salt og pepper.
Jeg heller suppa i en dyp tallerken, topper den med litt melkeskum, 3–4 sprøstekte sopp og noen få blader med persille.