INGREDIENSER (4 personer)
- 8 rødbeter
- 100 gr valnøtter
- 300 gr geiteost (chèvre)
- Salat (rucola eller baby leaf)
- Flytende honning
- Balsamico eddik
- Olivenolje
- Salt og pepper
FREMGANGSMÅTE
- Sett ovnen i 200 varmegrader.
- Skrell rødbetene og pakk dem i aluminiumsfolie.
- Bak rødbetene i ovnen i cirka halvannen time eller til de er møre. Sjekk underveis ved å stikke i en gaffel.
- Avkjøl betene. Grovhakk valnøttene imens.
- Skjær betene i jevne skiver, og fordel disse i fire tallerkener. Drypp olje og litt balsamico over, og smak til med salt og pepper.
- Dryss over salatbladene og valnøttene.
- Skjær geiteosten i tykke skiver, og gratiner osten i ovn.
- Topp salaten med den varme osten, og drypp litt flytende honning.