Denne saften er en vitaminbombe!
Rabarbra smaker ikke bare godt, men er også rik på både A-, B- og C-vitaminer. Når du spiser rabarbra får du i deg nyttige mineraler som kalium, kalsium, jern og magnesium, og i tillegg er den svært kalorifattig! At rabarbra inneholder både C-vitamin og jern er dessuten helt perfekt da den førstnevnte hjelper kroppen å ta opp jernet. Dessuten finnes det store mengder C-vitamin i jordbær også! Bærenes søtlige smak utfyller den syrlige rabarbra smaken og gir forfriskende drikke som vil garantert slukke tørsten på varme sommerdager!
INGREDIENSER
- ca. 1 kg rabarbra i biter
- ca. 400 g sukker
- 2-3 kurver jordbær
- litt finhakket ingefær
- 2 liter vann
- saft fra 1-2 sitroner
FREMGANGSMÅTE
1. Bland rabarbrabiter og sukker i en bolle og la det stå å godgjøre seg i ca. 30 minutter.
2. Ha det over i en stor gryte og tilsett jordbær delt i to, finhakket ingefær og vann.
3. Kok opp og la det småkoke under lokk i ca. 40 minutter.
4. Sett gryten til side og la det trekke 1-2 timer mens væsken avkjøler seg.
5. Rør inn sitronsaft og sil av. Ikke press på frukten for da blir saften grumsete.
6. Ha saften på flasker og avkjøl dem i kjøleskapet. Server med isbiter og en skvis sitronsaft.
7. Saften holder seg fint i kjøleskapet i et par uker. Du kan selvsagt justere sukkermengden i forhold til hvor søt du ønsker saften.