Denne oppskriften holder Anita fra "Drivhuset mitt" nært hjertet sitt. Den har hun fått fra sin farmor Amalie Gorine.
Det er enkelt å lage disse sylteagurkene, men vær litt tålmodig for det er oppfølgingen som er viktig å huske, anbefaler Anita
INGREDIENSER
- 3 kg agurker
- Cirka 2 dl salt (til saltlaken)
- 1 flaske eddik 7% (7 dl)
- ½ liter vann
- 375 gram sukker
- Krydderpose bestående av hele pepperkorn og sennepsfrø + tre tomler med frisk ingefær
- Dill med kronen på
FREMGANGSMÅTE
1. Agurkene vaskes i kaldt vann, og tørkes etterpå. Legges så i saltlake, 1 dl salt til 1 liter vann i ett døgn. Prøv om et egg flyter i laken, da er den sterk nok, og pass på at saltet er løst opp.
2. Hell av saltlaken etter at døgnet har gått.
3. Eddik, vann og sukker gis et oppkok og helles kokende over agurkene. Dette skal gjentas to ganger til, med to dagers mellomrom (totalt 3 oppkok), så det er smart å ha alt i en stor krukke. Ha på krydderposen og dillen når alt er ferdig kokt.
4. Pass på å ta bort frøene når du serverer agurkene!