Ceviche er en latinamerikansk rett basert på råfisk som «kokes» i sitronsaft. Saften dreper bakterier og gjør fisken trygg til å konsumeres.
INGREDIENSER:
· 500 gr fersk laks
· Saften av 3 sitroner eller limer
· 1 stor rødløk
· 1 rød chili
· 2 mangoer
· 2 avokadoer
· Ruccola
· 1 spiseskje sukker
· Salt og pepper
FREMGANGSMÅTE:
1. Finhakk chilien.
2. Skjær laksen i terninger og legg i en stor bolle. Legg inn saften av sitronene, sukkeret, chilien, litt salt og pepper. La dette marinere i kjøleskapet i 1 time.
3. Ceviche bør være fersk. Når gjestene har kommet kan du skjære avokadoene og mangoene i småterninger, og legge dem i en serveringsbolle.
4. Legg i ruccola og den finhakket rødløken.
5. Hent laksen fra kjøleskapet og skyll ut marinaden. Legg laksen i serveringsbollen sammen med mango og avokado.