KAMSKJELL TO DIE FOR
Nok til 1 døende...
- 12 kamskjell
- 2 ss smør
- 1 sjalottløk
- Salt og svart pepper
Kamskjell er en av mine absolutte favoritter, en råvare av ypperste klasse. Hvis du skal lage kamskjell, ikke kjøp de billige i fryseren hos en lavpriskjede. Jeg er ikke snobbete og kan fint bruke råvarer fra alle lavpriskjeder, men når det kommer til kamskjell, er jeg kompromissløs.
Drikk og spis og nyt. Så kan du dø.
Fremgangsmåte
1. De ferdig rensede kamskjellene legges på en matpapirbit. Snitt de ca 3-4 mm dypt på toppen i ruter. Krydre med salt og pepper
2. Varm opp en stor stekepanne og ha i smøret. Når smøret er blitt brunt tar du kamskjellene og legger de med den krydrede og rutete siden ned. Helst alle på en gang! Dette gjøres ved å ta hånden under matpairbiten og snu dem rundt samtidig som du legger dem i den varme pannen. Da får du alle i på en gang.
3. Nå er det viktig at de ikke skal steke for lenge og ikke på for varmt eller kaldt! Dette er livsviktig. De skal stekes kun på den ene siden og til varmen begynner å trenge igjennom på sidene og de fremdeles er rå på toppen! Kan ta alt i fra 30 sekunder til 2 minutt. Og like viktig er temperaturen, det skal være så varmt at det freser lett i pannen og smøret holder seg brunt. Skal ikke bli for mørkt i fargen. Er varmen for svak blir kamskjellene kokt – det er det verste som kan skje.
4. I det kamskjellene er klar har du dem rett over på en serveringsklar tallerken.
5. Så tar du finhakket sjalottløk i stekesjyen og freser dette 30 sekunder og helle det hele over kamskjellene!
6. Åpne den beste flaska med champagne eller chablis du kan oppdrive. Drikk og spis og nyt. Så kan du dø.