Denne oppskriften har jeg fått fra min søster Sidsel, som igjen fant den i Kristiansand Avis.
Den piskede kremfløten som has i på slutten gjør suppen fluffy og skummet. Ta deg også gjerne tid til å kutte noen tynne skiver jordskokk, og steke disse i litt olje. Det er deilig å ha på toppen av suppen – men også godt som snacks – alene.
INGREDIENSER
- 300 gram jordskokk gjordskokk
- 300 gram potet
- 200 gram løk
- 2 ss olje
- 8 dl god kraft
- 2,5 dl kremfløte
- 1 ts muskattnøtt
- 2 ts sitronsaft
- Salt & pepper
FREMGANGSMÅTE
1. Finkutt jordskokk, potet og løk.
2. Dette surres i oljen på middels varme til det blir mykt, men ikke brunet. Ha på en god kraft, som kyllingkraft. Om ikke duhar det, bruk buljongterning og tilpass det til 8 dl vann.
3. La alt kokes til det er mørt, og kjør det deretter med stavmikser.
4. Pisk 2,5 dl kremfløte som has i suppen rett før servering, gi et raskt oppkok.
5. Smak til med muskattnøtt, sitronsaft, salt og pepper.
Pynt gjerne suppen med jordskokkchips (tynne jordskokkskiver stekt i litt olje), og litt grønt.