Denne oppskriften gir deg cirka 2 liter iskrem.
INGREDIENSER
- 16 eggeplommer
- 1 1/2 dl vann
- 400 gr sukker
- 1 vaniljestang
- 1 ltr fløte
FREMGANGSMÅTE
1. Stivpisk fløten. Den skal ikke være helt stiv, men nesten stiv. Sett den kaldt.
2. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene inni. Ha frø og stang i en gryte med vann og sukker. Dette skal fosskokes i 5 minutter.
OBS: Her er det viktig at man ikke koker det så mye at alt vannet forsvinner og det blir karamell, men at det er litt seigt og lyst i fargen. Ta ut vaniljestangen.
3. Eggeplommene skal i en kjøkkenmikser og piskes luftige 2 minutter.
4. Hell den varme sukkerlaken oppi i en tynn stråle mens mikseren pisker på full guffe. Dette vil nå være ganske varmt og det skal stå og piske i 5 minutter til det er romtemperert.
5. Bland inn fløtekremen. Du har nå en grunnismasse med vaniljesmak.
6. Ha ismassen over i en form og frys den inn. Etter cirka 6 timer er den klar til å spises!
God fornøyelse!