PESTO
Min beste pestooppskrift som jeg har testet, har jeg hentet fra Trines Matblogg (dette er en stor oppskrift og blir totalt ca 6 dl):
- 350 gram gressløk, kuttet opp i ca 1-2 cm biter (eller ca 1 liter med oppkuttet «grønt» - lett trykket sammen i litermålet)
- 2 dl pinjekjerner, ristede
- 2 dl revet parmesan
- 2 hvitløkfedd
- Sitronsaft av en halv sitron
- 3 dl olivenolje
- Salt og pepper
Rist pinjekjernene lett i en stekepanne. Kutt opp gressløken og riv parmesanen. Hvitløken grovkuttes. Alt has i food-prosessor og hakkes. Tilsett god olivenolje og kjør pestoen til ønsket konsistens. Smak til på slutten med sitronsaft, salt og pepper.
Når du jobber vil du merke at dette er som å kutte løk, det svir litt i øynene, men hva gjør vel det, når smaken blir så god?
Har du ikke gressløk? Gå ut i skogen og hent ramsløk, akkurat nå er den på vei opp, og på sitt aller beste. Og du kan lage pesto også av skvallerkål, basilikum, persille eller hva du har av urter.