For kokken Trond er det langt på dag. Av en eller annen grunn elsker mange kokker å stå opp tidlig, og Trond er intet unntak.
Jeg er ikke av dem som mener at frokost alltid er det viktigste måltidet. Folk har forskjellig forhold til mat rett etter at de har våknet, og jeg velger å høre på kroppen min. Er den sulten, så sier den ifra.
Dette betyr overhodet ikke at jeg ikke liker frokost! Som kokk har jeg i alle år stått opp tidlig. Ethvert kjøkken med respekt for hva de serverer, har enorme mengder med preproduksjon hver eneste dag, eller mise en place som det kalles på restauranter. Så mye at de fleste proffe kokker ikke er fremmed for å måtte starte på jobb så tidlig som kl. seks.
Havregrøt
Havregrøt er en av mine favoritter, og en super start på dagen hvis du er opptatt av sånt. Det enkleste er å bruke lettkokte havregryn.
Lag havregrøt
Trond tar frem en gryte og heller 1 kopp havregryn, 1/2 kopp vann og 1 liten klype salt i denne. Vannet blir fort absorbert av havregrynene. "Jeg har plata på full guffe, og så fort havreblandingen begynner å bli varm, tilsetter jeg 2 kopper H-melk og rører godt rundt. Når grøten koker opp, er den klar!", sier han.
Trond heller grøten i en dyp skål, topper den med en spiral av flytende honning og litt kanel og heller til slutt en dash kald H-melk over.
"Er det sesong, så er det selvsagt fristende å ta på litt jordbær/rørte blåbær i tillegg".
Handleliste:
Lettkokte havregryn
H-melk
Flytende honning
Kanel
Ferske jordbær/blåbær
"Gode bær kan du blant annet finne i appen. Honning finner du også mange varianter av i Fuud appen, søk i nærheten av der du bor", anbefaler Trond.