Fikenmarmelade med portvin og valnøtter

Anitas Marmelade

Så lenge jeg kan huske har jeg alltid laget denne fikenmarmeladen. Så jeg vet ikke hvor jeg har oppskriften fra. Denne oppskriften gir deg 6 små og 2 litt større glass med fikenmarmelade, ønsker du mindre er det bare å halvere. Jeg lager såpass mye fordi det er hyggelige gaver å kunne gi bort!

Jeg pleier å kjøpe både valnøtter, stjerneanis, kanelstenger og fersk fiken i Asiabutikken. Fikenmarmeladen passer utmerket til  ost. I oppskriften har jeg skrevet at den er holdbar i ca 14 dager, men jeg har spist denne flere måneder etter at den er laget.

Du trenger...

  • 800 gram fiken
  • 2 dl valnøtter som hakkes
  • 0,8 liter vann
  • 2-3 stjerneanis
  • 2-3 kanelstenger
  • Saft av 1,5 sitron
  • 660 gram sukker (kan gjerne reduseres, da blir den imidlertid litt mer «flytende»)
  • 2 spiseskjeer portvi

Fremgangsmåte

Klipp opp fiken i mindre biter, kok opp vannet og hell det over. La det stå i 2-3 timer. Ha deretter alt det andre i kjelen, unntatt valnøttene.  La det koke 30 minutter. Ha så i de hakkede valnøttene og kok videre i 5 minutter. Øs marmeladen over på varme glass (en fordel å koke disse under lokk i en gryte, så blir de sterile). Sett så på tette lokk, og opp ned, da blir de lufttette. Fikenmarmeladen kan også fryses.

DEL med andre

Flere artikler i samme kategori

Siste artikler innenfor denne kategorien

siste nye artikler

Siste publiserte artikler

meld deg på vårt nyhetsbrev

Vår kamp for å redusere matsvinn, fremme sunn og god lokal mat, deling og lokalt ansvar er helt i oppstarten.
Vil du følge med og få nyheter på mail kan du registrere deg her.
Du kan selvfølgelig til enhver tid melde deg av tjenesten.

Du er nødt til å registrere alle feltene markert med (*).
App Store link
Google Play link