Lag deilig aioli med lokale ingredienser du finner i appen
Aioli stammer fra Catalonia, den nørdøstlige spanske regionen, og det er stadig blitt mer populært blant nordmenn. Det korrekte navnet er "allioli" som på katalansk betyr hvitløk-og-olje, som er de to hovedingrediensene. Den originale "allioli" lages helt uten egg, men mange foretrekker å bruke eggeplomme. Denne oppskriften lages med egg.
Hent frem stavmikseren og sett i gang med din egen aioli!
INGREDIENSER
- 1 romtemperert eggeplomme
- 2 grovhakkede hvitløksfedd
- Olivenolje (ca 3 dl)
- Et klype salt
Kjøp egg, olje og hvitløk fra produsenter i Fuud 💚
FREMGANGSMÅTE
Det vanskeligste med aioli er emulsjonen, altså at ingrediensene løser seg inn i hverandre riktig. Til dette kreves det ingen bråe bevegelser med stavmikseren. Her må du ta deg god tid. Husk at den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves!
1. Legg inn alle ingrediensene i stavmikserens beholder.
2. Ha avslått stavmikseren helt til bunnen av beholderen. Slå den på fullt og ikke rør den i 20-25 sekunder.
3. Nå kan du begynne å bevege mikseren litt, helt uten bråe bevegelser, for å slippe inn oljen i emulsjonen.
4. Når konsistensen etterligner på majones, er den klar. Dette tar vanligvis under 1 minutt.
Aioli bør helst serveres og spises opp på samme dag! Server med baguette, når du spiser tapas eller sammen med grillmat!