En fantastisk god kake som ikke bare ville fristet Adam og Eva. Jeg tror også Vårherre hadde slitt med å holde fingrene fra dette fatet, hehe.
SORBET
Lag sorbeten i god tid før servering. Det er en liten, men enkel prosess.
- Kok opp 3 dl vann, 3 dl sukker og fire kanelstenger.
- Tilsett 1 dl ferskpresset appelsinjuice og rør rundt.
- La laken trekke et par minutter før den avkjøles.
- Når laken har nådd romtemperatur, hell den i en blender sammen med en hel potte frisk basilikum
- La mikseren gjøre jobben til det hele blir en grønn masse.
- Sett bollen med den grønne massen i fryseren til den begynner å stivne.
- Gjenta denne prosessen flere ganger, til sorbeten blir lett og tykk som fin snø.
EPLETERTER
Så var det epletertene. På kjøkkenbenken har jeg tre opptinte flak med butterdeig. De har hvilt på benken en halvtimes tid, da blir de lettere å jobbe med.
- Kjevle flakene 3 mm tynne
- Skjær deretter ut runde leiver (av disse) med en kaffeskål som mal
- Prikk leivene med en gaffel og legg dem på et stekebrett dekket med bakepapir
- Skrell eplene, del dem i to og fjern kjernehuset.
- Skjær eplene i skiver og fordel skivene på butterdeigen.
- Til slutt pensler du eplene med smeltet smør, og drysser på kanel og rikelig med sukker.
- Stek tertene i ovnen ved 220 °C i 15–20 minutter til de er gylne og karamelliserte.
KARAMELLFLAK
Karamellflak til pynt:
- Dekk en stekebrett med aluminiumsfolie og spray den med formfett.
- Dryss et tynt lag sukker på.
- Smelt det under grillen til sukkeret er lysebrunt.
- Avkjøl og brekk av pene flak.
Jeg anretter tertene på asjetter med en kule sorbet og stikker karamellflakene inn i isen. Så mangler bare kaffe & avec!