Tronds reke-misosuppe

Suppe som er kokt på rekeskall

Dette er en suppe som er kokt på rekeskall.

Det er en super måte å bruke rester på. Neste gang dere spiser reker, så fryser dere ned rekeskallet i stedet for å kaste det. Denne suppa her startet med en halv kilo rekeskall, noe som tilsvarer skallet fra omtrent 1 kg reker …

– Det som er supert med denne rekekraften, er at den brukes som grunnlag for mange ulike skalldyrsupper.

Vanligvis pleier jeg å lage en mer typisk fransk suppe med fisk, skalldyr, fløte og hvitvin. Den pleier å bli rimelig god, den også. Dette er derimot en asiatisk variant. Jeg tar først og kutter 1 l.k, 1 gulrot, 1/4 purre og litt sellerirot i grove biter, og freser dette i en gryte med smør. Siden jeg vil gi suppa et preg av Østen, tilsetter jeg 4–5 limeblader, en klump grovhakket ingefær og, ikke minst, 2 stenger med sitrongress, for å få den autentiske asiatiske smaken. Sitrongresset kan ikke spises, det er altfor trevlete, så jeg bruker baksiden av kniven og knuser det på langs. Da frigjøres enda mer aroma. Etter 1 minutt p. sterk varme tilsetter jeg 1/2 kilo frossent rekeskall og freser dette i 1 minutt sammen med grønnsakene. Så heller jeg 4 cl akevitt over blandingen i gryta og tenner på. Når jeg flamberer det, får jeg enda mer aroma ut av rekeskallet.

Det neste som skal i gryta, er 11/2 liter vann, 1 boks kokosmelk og 1 boks hakkede tomater. En siste viktig ingrediens er 2 toppede ss misopaste for å få litt japansk preg på suppa. Dette røres godt sammen og kokes i minimum 30–40 minutter.

Handleliste:
1 kilo reker (etterlater 1/2 kg rekeskall)
1 løk
1 lime
1 purreløk
1 sellerirot
1 boks kokosmelk
1 boks hakkede tomater
Fersk ingefær
Frisk koriander
Vårløk
Gulrøtter
Limeblader
Sitrongress
Nori-blader
Misopaste
Meierismør
Akevitt

DEL med andre

Flere artikler i samme kategori

Siste artikler innenfor denne kategorien

siste nye artikler

Siste publiserte artikler

meld deg på vårt nyhetsbrev

Vår kamp for å redusere matsvinn, fremme sunn og god lokal mat, deling og lokalt ansvar er helt i oppstarten.
Vil du følge med og få nyheter på mail kan du registrere deg her.
Du kan selvfølgelig til enhver tid melde deg av tjenesten.

Du er nødt til å registrere alle feltene markert med (*).
App Store link
Google Play link