Dette er en suppe som er kokt på rekeskall.
Det er en super måte å bruke rester på. Neste gang dere spiser reker, så fryser dere ned rekeskallet i stedet for å kaste det. Denne suppa her startet med en halv kilo rekeskall, noe som tilsvarer skallet fra omtrent 1 kg reker …
– Det som er supert med denne rekekraften, er at den brukes som grunnlag for mange ulike skalldyrsupper.
Vanligvis pleier jeg å lage en mer typisk fransk suppe med fisk, skalldyr, fløte og hvitvin. Den pleier å bli rimelig god, den også. Dette er derimot en asiatisk variant. Jeg tar først og kutter 1 l.k, 1 gulrot, 1/4 purre og litt sellerirot i grove biter, og freser dette i en gryte med smør. Siden jeg vil gi suppa et preg av Østen, tilsetter jeg 4–5 limeblader, en klump grovhakket ingefær og, ikke minst, 2 stenger med sitrongress, for å få den autentiske asiatiske smaken. Sitrongresset kan ikke spises, det er altfor trevlete, så jeg bruker baksiden av kniven og knuser det på langs. Da frigjøres enda mer aroma. Etter 1 minutt p. sterk varme tilsetter jeg 1/2 kilo frossent rekeskall og freser dette i 1 minutt sammen med grønnsakene. Så heller jeg 4 cl akevitt over blandingen i gryta og tenner på. Når jeg flamberer det, får jeg enda mer aroma ut av rekeskallet.
Det neste som skal i gryta, er 11/2 liter vann, 1 boks kokosmelk og 1 boks hakkede tomater. En siste viktig ingrediens er 2 toppede ss misopaste for å få litt japansk preg på suppa. Dette røres godt sammen og kokes i minimum 30–40 minutter.