Forleng holdbarhet på maten

Tips til deg som vil redde mest mulig mat i hjemmet!

I Fuud er vi opptatt av å redde mat direkte fra produsenten! Når du har reddet mat, er det viktig at den oppbevares riktig slik at den ikke går dårlig for fort.

Vi har hentet noen tips fra matredder Mette Nygård Havre, som står bak "Spis opp maten" bevegelsen.

Ta en sjekk på kjøleskapet ditt

Sørg for at temperaturen er mellom 2 og 4 °C. Når temperaturen ligger under fire grader, så formerer ikke bakteriene seg, i følge Mattilsynet. Mette anbefaler å ikke fylle kjøleskapet for fullt, for da vil temperaturen øke.

Enkle matvarer skal ikke i kjøleskapet

Blant matvarene som ikke bør oppbevares i kjøleskapet er det: tomater, poteter, løk, hvitløk, olivenolje, avokado, honning, bananer og bær. Disse trives best i romtemperatur og skal oppbevares på et tørt sted unna sollyset.

Noen frukt bør ikke ligge i nærheten av hverandre

Dette fordi de påvirker hverandre negativt om de ligger ved siden av hverandre. Epler, pærer, plommer, mango og tomat slipper ut gassen etylen. Etylen fremmer modning og forråtnelse av frukt og grønt som er sensitive for gassen, som f. eks avokado, banan og isbergsalat. Legger du et eple ved siden av en banan eller en avokado vil altså bananen bli fortere brun og avokadoen fortere myk, sier Mette.

Har du salat for allerede har blitt litt slappe? Ingen problem!

Mette har det perfekte trikset. Slappe grønnsaker kan forvandles til å bli "crispy" igjen i isvann. La grønnsakene ligge en stund i isvannet, gjerne med isbiter. I løpet av kort tid er de blitt sprø igjen!

Brød og bakst

Brød oppbevares best i brødboks eller pakket inn i et rent kjøkkenhåndkle. Sørg for at brødboks og kjøkkenhåndkle er ordentlig rene for å unngå bakterievekst. Kvitt deg gjerne med plastposer da disse holder til fukt bedre og kan bidra til muggdannelse, anbefaler Mette.

Tipsene er blitt hentet herfra og er gjengitt med tillatelse.

Les mer fra Mette på spisoppmaten.no:

Dette kan du lage av matvarene dine

DEL med andre

Flere artikler i samme kategori

Siste artikler innenfor denne kategorien

siste nye artikler

Siste publiserte artikler

meld deg på vårt nyhetsbrev

Vår kamp for å redusere matsvinn, fremme sunn og god lokal mat, deling og lokalt ansvar er helt i oppstarten.
Vil du følge med og få nyheter på mail kan du registrere deg her.
Du kan selvfølgelig til enhver tid melde deg av tjenesten.

Du er nødt til å registrere alle feltene markert med (*).
App Store link
Google Play link