Restesyltetøy

Restesyltetøy

Lag syltetøy av frukt- og bærrester du har i kjøleskapet.

Alt du trenger er bær, sukker og syltepulver.

1. Bruk syltepulver for at syltetøyet skal holde seg bedre. Man kan gjerne også ha i en hel kanelstang, vaniljefrø eller en hel stjerneanis for å gi ekstra smak på syltetøyet.

2. Skjær frukten i mindre biter. Ha alt i en gryte sammen med ørlite vann i bunnen av gryten.

3. Kok opp, og la koke til all frukten er mør. Skum av hvis nødvendig.

4. Ta gryten fra platen når syltetøyet er kokt. Rør i sukker iblandet syltepulver, eller bare syltepulver. Hell syltetøyet på rene varme glass, og avkjøl.

I denne oppskriften har vi brukt kun bringebær

Oppbevar syltetøyet i kjøleskapet mellom 1 og 4°C.
DEL med andre

Flere artikler i samme kategori

Siste artikler innenfor denne kategorien

siste nye artikler

Siste publiserte artikler

meld deg på vårt nyhetsbrev

Vår kamp for å redusere matsvinn, fremme sunn og god lokal mat, deling og lokalt ansvar er helt i oppstarten.
Vil du følge med og få nyheter på mail kan du registrere deg her.
Du kan selvfølgelig til enhver tid melde deg av tjenesten.

Du er nødt til å registrere alle feltene markert med (*).
App Store link
Google Play link