BRENNESLE
Brennesle kan brukes til så mangt, fra gammeldagse kjerringråd innen urtemedisin til nymotens ernæring. Jeg er mest opptatt av næringsinnhold og hvordan den kan styrke ernæringsstatusen vår.
Brennesle er en undervurdert og lite brukt plante for mange av oss men likevel er den en av de mest næringsrike vekstene vi finner viltvoksende i norsk natur. Fra gammelt av har den mange bruksområder – alt fra medisinsk bruk til hårprodukt og gjødselvann. Brenneslefrø ble tilogmed benyttet til å øke sexlysten sies det. Nå skyr vi brennesla fordi vi ender opp med kløende byller men den kan fint benyttes til mat og spesielt nå som det er fokus på miljø og kortreist mat er jo brennesle en super råvare. Når det gjelder bruksområde kan en sammenligne brennesle med spinat. Den kan brukes i supper, til pesto, i salat og i stuinger. Det er lurt å høste brennesle på våren når nyskuddene er ca 15 cm lange, da er de best på smak og perfekte til matlaging.