DYRK DIN EGEN RAMSLØK
Ramsløken har blitt en populær løk som vokser vilt i skogen. Den smaker herlig, både blad, løk og blomster. De brede sprø bladene, som minner om bladene til liljekonvallen, og vakre hvite blomster, har en deilig hvitløksduft.
Det går fint an å dyrke den i egen hage. Lettest å sette ned løkene direkte i jorden, men den kan også såes av frø fra blomstene man finner ute i skogen. Det går to – tre år fra man har sådd den til man skal høste av den, for at løken skal få satt seg skikkelig.
I juni er ramsløken plutselig – som ved et trylleslag – helt borte.
Å bruke ramsløken mens den er på sitt beste, dvs så tidlig som mulig, bare deilig. Bruk den til urtesalt, urteolje, i salater og slik du bruker spinaten.
Her er min oppskrift på en deilig ramsløksdressing:
30 gram ramsløk kjøres i foodprosessor sammen med 3 dl god olje. I en egen skål blander du 2 eggeplommer med ½ dl hvitvinseddik, 2 teskjeer salt, og 1 ts sukker og har dette i foodprosessoren sammen med det andre. Deretter skal det på salaten.