Rabarbra- og jordbærsaft

Rabarbra- og jordbærsaft

Denne saften er en vitaminbombe!

Rabarbra smaker ikke bare godt, men er også rik på både A-, B- og C-vitaminer. Når du spiser rabarbra får du i deg nyttige mineraler som kalium, kalsium, jern og magnesium, og i tillegg er den svært kalorifattig! At rabarbra inneholder både C-vitamin og jern er dessuten helt perfekt da den førstnevnte hjelper kroppen å ta opp jernet. Dessuten finnes det store mengder C-vitamin i jordbær også! Bærenes søtlige smak utfyller den syrlige rabarbra smaken og gir forfriskende drikke som vil garantert slukke tørsten på varme sommerdager!

INGREDIENSER

  • ca. 1 kg rabarbra i biter
  • ca. 400 g sukker
  • 2-3 kurver jordbær
  • litt finhakket ingefær
  • 2 liter vann
  • saft fra 1-2 sitroner

FREMGANGSMÅTE

1. Bland rabarbrabiter og sukker i en bolle og la det stå å godgjøre seg i ca. 30 minutter.

2. Ha det over i en stor gryte og tilsett jordbær delt i to, finhakket ingefær og vann.

3. Kok opp og la det småkoke under lokk i ca. 40 minutter.

4. Sett gryten til side og la det trekke 1-2 timer mens væsken avkjøler seg.

5. Rør inn sitronsaft og sil av. Ikke press på frukten for da blir saften grumsete.

6. Ha saften på flasker og avkjøl dem i kjøleskapet. Server med isbiter og en skvis sitronsaft.

7. Saften holder seg fint i kjøleskapet i et par uker. Du kan selvsagt justere sukkermengden i forhold til hvor søt du ønsker saften.

Oppskriften er opprinnelig hentet fra matmisjonen.no og gjengitt av Matvett.
DEL med andre

Flere artikler i samme kategori

Siste artikler innenfor denne kategorien

siste nye artikler

Siste publiserte artikler

meld deg på vårt nyhetsbrev

Vår kamp for å redusere matsvinn, fremme sunn og god lokal mat, deling og lokalt ansvar er helt i oppstarten.
Vil du følge med og få nyheter på mail kan du registrere deg her.
Du kan selvfølgelig til enhver tid melde deg av tjenesten.

Du er nødt til å registrere alle feltene markert med (*).
App Store link
Google Play link