Potetsuppe

Kok en deilig potetsuppe

INGREDIENSER

Til 2 personer

  • 1/4 kg kokte poteter/2–3 stk. (helst uten skall)
  • 1 purre (gul løk eller vårløk kan også gjøre susen her)
  • 1 dl melk
  • 2 dl grønnsaksbuljong
  • 4 ss smør (+ litt mer til steking)
  • salt & pepper
  • vann

FREMGANGSMÅTE

  • Smelt litt smør i en stekepanne og fres purren/løken til den er myk og gyllen.
  • Mos de kokte potetene til en stappe.
  • Tilsett melk, smør og stekt løk/purre og varm opp i en gryte mens du rører så alt blander seg.
  • Når smøret har smeltet, har du stappen over i en blender/food prosessor.
  • Tilsett litt vann og kjør til en jevn masse.
  • Spe med vann til du får den suppekonsistensen du ønsker.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Kok opp og server!

Serveringsmåter:

Du kan servere denne suppen på utallige måter, og med all verdens tilbehør. Her er noen eksempler:

  • varm potetsuppe med sprøstekte baconbiter og rømme
  • potetsuppe med karri og kyllingrester
  • ostegratinert potetsuppe med brødkrutonger
  • kald potetsuppe (server i glass - herlig tilbehør til varm grillmat)
  • potetsuppe på termos – bedre turmat skal du lete lenge etter!

Oppskriften er fra "Restekjærlighet - Den store restematkokeboka".

Artikkelen er første gang publisert på Matvett.no

DEL med andre

Flere artikler i samme kategori

Siste artikler innenfor denne kategorien

siste nye artikler

Siste publiserte artikler

meld deg på vårt nyhetsbrev

Vår kamp for å redusere matsvinn, fremme sunn og god lokal mat, deling og lokalt ansvar er helt i oppstarten.
Vil du følge med og få nyheter på mail kan du registrere deg her.
Du kan selvfølgelig til enhver tid melde deg av tjenesten.

Du er nødt til å registrere alle feltene markert med (*).
App Store link
Google Play link